SCHROTH-3D

SKOLYOZ TEDAVİSİ

Skolyoz için üç boyutlu tedavi yöntemi,1921 yılından beri Almanyada kullanılmaktadır. Mrs.Kathrine Schroth, bu yöntemi ilk olarak kendisinde 11 yıl kullandıktan sonra, bir çok bilgiyi bir araya getirerek, öğretilebilinir bir yöntem mozaiği oluşturmuştur. Bu tedavi yöntemi, İngilizce konuşulan ülkelerde fizyoterapist Sonja Hansen tarafından tanıtılmıştır. Mrs. Kathrine Schort’un üç boyutlu skolyoz tedavisi, birçok ülke ve tıbbi otoriteler tarafından zaman zaman değerlendirilerek, solunum üzerine odaklaştığı için güvenilebilinir bir yöntem olduğuna karar verilmiştir.

Bu yöntemde, hasta kullandığı yöntemin önemi için ikna ve motive edilmelidir.
Üç boyutlu tedavi yöntemi ile puberteye bağlı skolyoz olgularında daha çok başarı sağlanmaktadır. Burada karşılaşılan zorluk, bu çağlarda kişiliğin henüz yerleşmemiş oluşudur. Bu nedenle fizyoterapist pedogojik ve fizyolojik yeteneklerini kullanarak zorlukları yenmelidir. Bu tedavinin denenme sebeplerinin başında, her üç düzlemde eğliğin yönüne göre düzeltici etkiyle egzersiz tasarlanmasıdır.

Hedef, postürde kalıcı değişiklikler oluşturmaktadır.

Üç boyutlu skolyoz tedavisinde amaç üç boyutlu düzeltmeyi sağlamaktır.

Prensipleri:

• Bölgesel solunum teknikleriyle spinal rotasyonu düzeltmek ve akciğer kapasitesini artırmak
• İzometrik egzersizler, solunum teknikleri ve pelvik düzeltme egzersizleriyle spinal postürün düzeltilmesi
• Terapi sırasında ve günlük yaşamda doğru postürün sağlanıp korunması,
• Bacak, ayak, sırt ve karın kaslarının kuvvetlendirilmesidir.

Schroth Tedavi Programına Kimler Uygun?

Schroth programı omurgada 3 boyutlu düzeltmeye yönelik bir program olup postüral düzgünlüğün sağlanmasında etkilidir. Hedef, özellikle boy uzamasının hızlandığı dönemlerde (puberte gibi) artış gösteren kifoz ve skolyoz açılarının kontrol altına alınıp oluşmuş açının gerilemesini sağlamaktır. Erişkinlerde ise amaç daha çok vücudun postüral düzgünlüğünü sağlamak, vücudu, özellikle pelvisi merkezde toplayarak düzgün bir duruş sağlamak, omurga çevresi adeleleri germek / rahatlatmak ve kronik sırt ve bel ağrılarını minimale indirmektir.

Tedavinin Gidişatı?

Tedaviye uygun görülen hasta genelde haftada bir veya iki gün tedaviye çağırılmaktadır. Tedaviye ilk başlandığı gün kişinin başlangıç fotoğrafları, X-Ray görüntülerinin fotoğrafları alınıp açı ve skolyoun tipi değerlendirilir. Her hafta yaklaşık birer saatlik eğitim programlarıyla Schroth prensipleri , postural farkındalık sağlanır. Her altı haftalık period sonunda tekrar çekilen fotoğraflarla postüral değişimler değerlendirilir. İhtiyaca göre 4/6/12 aylık doktor kontrollerinde çekilen X-raylerle açılar tekrar gözden geçirilir.

SCHROTH 3D SKOLYOZ TEDAVİSİ” için 12 yorum yapıldı

Skolyoz şikayetim için daha önce defalarca birçok adrese başvursamda sağlıklı bir yol almama sebep olan tek adres Erdem bey oldu. Çabası ve vicdanından dolayı minnettarım. Devamında skolyoz egzersizlerimin ilerleyen sürecinde bize yardımcı olan Simay hanımdan çok memnun kaldım. Yanımda oldukları için Erdem Beye ve Simay Hanıma teşekkür ederim.

İlk önce Erdem hocaya geldik. Skolyoz’dan korkuyordum başta sonrasında Erdem Hoca ve Simay hoca sayesinde korkularım geçti. 2 aydır egzersize geliyorum ve çok memnunum. Egzersizler eğlenceli gelmeye bile başladı. Çok teşekkür ederim…

Kliniğinizde olduğum tedaviden ve egzersizlerden çok fayda gördüm. İlk olarak teşhisi ve yönlendirmesi , güler yüzluüve işinin ehli Simay Hocaya, ön birimde güleryuzu ile karşılayan, çözüm odakli ve hep yardımcı oolan ekibe çok teşekkür ederim. Pandemi dolayısıyla çekinerek gitmiş olmama rağmen kliniğinizde uyguladıgınız hijyen tedbirleri ile içim rahat olarak seanslara katıldım. Tedavi ve egzersiz sonrası ağrılarım tamamen geçti.

Oğlumun skolyoz rahatsızlilıgından dolayı fizyoterapist arayışlarımız esnasında Erdem hoca ile tanışmak istedik. Kendisini araştırdık ve en kısa zamanda randevu alip gittik tanıştık. Fizyoterapi ve programı hakkında bilgi aldık. Düzenli olarak evde, kendisi ve uzman ekibi ile birlikte yapılan egzersizler ile hızlı bir şekilde düzelmenin gercekleştigini gördük. Kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum…

Yorum Yapın

× WhatsApp